Denna rätt är klassisk husmankost när den är som bäst.
Ingredienser:
4port
500 g rimmat fläsk
2 gula lökar
50 g smör
2 msk vetemjöl
2-3 dl mjölk
2 ½ dl grädde
1 msk kalvfond
soya
salt
peppar
aromat
1 nypa socker
Gör så här:
Sås:
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Tillsätt kalvfond, soya och kryddor och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
Stek fläsket knaprigt och servera med kokt potatis, löksås, inlagd gurka och lingon eller gelé.
Hej, det lät väldigt gott! ska testa denna löksås idag! Bilden såg väldigt fin ut oxå, man äter ju med ögonen med..... :)
SvaraRaderaHoppas att såsen blev bra och att det smakade gott.
RaderaHej Linda, Det smakade jättegott! Tack för ett gott recept! Varma hälsningar Mariette.
RaderaKul att höra:)Hoppas att du får en fortsatt bra helg.
Radera