Kalops har alltid tillhört mina favoriter. Men jag är väldigt noga med att det ska vara ett fint kött som åker i min gryta. Alltför feta bitar åker helt enkelt bort. Kalops tar en stund att göra men den sköter sig i princip själv på spisen.
Ingredienser:
4-6 personer
1 kg högrev
Ingredienser:
4-6 personer
1 kg högrev
2 st gula lökar
2 st morötter
2 msk kalvfond
1 liter vatten
2 ½ msk mjöl
soya
4 st lagerblad
10 st hel kryddpeppar
aromat
1 liter vatten
2 ½ msk mjöl
soya
4 st lagerblad
10 st hel kryddpeppar
aromat
salt
vitpeppar
Gör så här:
Putsa köttet och skär det i bitar. Skala och skär morötter och lök i bitar. Bryn köttet i smör. Krydda det med salt, aromat och vitpeppar. Lägg i morötter, lök, kryddpeppar, fond och lagerblad och fräs ytterligare några minuter. Pudra på vetemjöl och blanda väl. Häll på vattnet.
Låt sedan köttet sjuda tills det är riktigt mört. Det tar ca 1½-2 timmar.
Låt sedan köttet sjuda tills det är riktigt mört. Det tar ca 1½-2 timmar.
Smaka ev av med mer salt, peppar och lägg i lite soya för färgens skull.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar