4 ½ dl socker
4 ½ dl mjöl
250 g smör (smält)
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
6 dl rivna morötter
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och morötterna och blanda till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten och grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Tiden kan variera beroende på storlek på långpanna och ugn.
Låt kakan svalna.
Glasyr:
200 g philadelphiaost
3 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan. Gör fina mönster med en gaffel. Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar