Inlagd strömming en klassiker för många på julbordet.
Tillhör du dem som rynkar på näsan åt strömmingen pga benen?
När man lägger in strömmingen så blir benen så mjuka att du inte ens märker dem.
Ingredienser:
15 strömmingsfiléer Tillhör du dem som rynkar på näsan åt strömmingen pga benen?
När man lägger in strömmingen så blir benen så mjuka att du inte ens märker dem.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl grädde
grovt rågmjöl
2 rödlökar
3-4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt
peppar
Ättikslag:
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
Gör så här:
Koka upp lagen och låt svalna
Blanda ägg och grädde i en skål och doppa filéerna. Lägg dem därefter i rågmjöl och stek dem sedan i smör och olja med köttsidan ner först. Salta och peppra på fisken.
Skär filéerna i 2 bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Varva strömming, rödlök och kryddor och häll till sist över lagen. Låt stå ett dygn innan servering.
Ättikslag:
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
Gör så här:
Koka upp lagen och låt svalna
Blanda ägg och grädde i en skål och doppa filéerna. Lägg dem därefter i rågmjöl och stek dem sedan i smör och olja med köttsidan ner först. Salta och peppra på fisken.
Skär filéerna i 2 bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Varva strömming, rödlök och kryddor och häll till sist över lagen. Låt stå ett dygn innan servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar