Dagen före julafton och min syster med familj är på väg.
Till förrätt ikväll tänkte jag bjuda på en pannacotta med gubbröra.
Den är lika god som förrätt, tapas eller till buffén.
Lägg upp den i fina snapsglas och garnera med några räkor och dill.
I sats blir till ca 10-11 snapsglasTill förrätt ikväll tänkte jag bjuda på en pannacotta med gubbröra.
Den är lika god som förrätt, tapas eller till buffén.
Lägg upp den i fina snapsglas och garnera med några räkor och dill.
Ingredienser:
2 gelatinblad
1 burk matjessill (200 g)
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
salt
peppar
Garnering:
räkor
dill
Gör så här:
Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg gelatinet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull. Låt svalna av lite. Häll försiktigt i gelatinet i gubbröran. Lägg upp i portionsglas.
Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera med räkor och dill.
Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg gelatinet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull. Låt svalna av lite. Häll försiktigt i gelatinet i gubbröran. Lägg upp i portionsglas.
Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera med räkor och dill.
Oj,oj...vad gott det ser ut! Det ska det bli nästa gång vi har gäster till helgen....
SvaraRaderaTack! Hoppas att det kommer att smaka.
Radera