måndag 23 december 2013

Pannacotta med Gubbröra

Dagen före julafton och min syster med familj är på väg. 
Till förrätt ikväll tänkte jag bjuda på en pannacotta med gubbröra. 

Den är lika god som förrätt, tapas eller till buffén. 
Lägg upp den i fina snapsglas och garnera med några räkor och dill.

Ingredienser:
I sats blir till ca 10-11 snapsglas

2 gelatinblad

1 burk matjessill (200 g) 
1 dl majonnäs 
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill 
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg 
salt
peppar 

Garnering: 
räkor 
dill
Gör så här:
Hacka matjesill och ägg. Finhacka lök och dill.
Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Lägg gelatinet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull. Låt svalna av lite. Häll försiktigt i gelatinet i gubbröran. Lägg upp i portionsglas.

Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera med räkor och dill.






2 kommentarer :

  1. Oj,oj...vad gott det ser ut! Det ska det bli nästa gång vi har gäster till helgen....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas att det kommer att smaka.

      Radera

Skriv ut