I går var det en julinspirerad pulled pork som stod på menyn.
Jag kallar den julinspirerad för att jag bytte ut barbequesåsen mot en glaze som jag brukar ha på mina julrevben.
Vi åt den i naanbröd med sallad, lök, tomat och dressing.
Vi hade även en fräsch rödkålssallad till som du hittar receptet på här.
Ingredienser:
1 kg kotlett i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 sats glaze enligt nedan
salt
peppar
ca ½ dl vatten
Glaze:
½ dl ketchup
1 msk soya
2 msk socker
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
Jag kallar den julinspirerad för att jag bytte ut barbequesåsen mot en glaze som jag brukar ha på mina julrevben.
Vi åt den i naanbröd med sallad, lök, tomat och dressing.
Vi hade även en fräsch rödkålssallad till som du hittar receptet på här.
Ingredienser:
1 kg kotlett i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 sats glaze enligt nedan
salt
peppar
ca ½ dl vatten
Glaze:
½ dl ketchup
1 msk soya
2 msk socker
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
Rör ihop alla ingredienser till glazen.
Krydda köttet med salt och peppar
Lägg köttet i botten av en gryta med lock som tål att vara i ugnen eller en ugnsfast form med lock.
Skala och skiva lök och vitlöksklyftor.
Häll på glazen över köttet, lägg i löken och häll över vattnet.
Sätt in i ugnen på 120 grader i 4-6 timmar.
Titta till köttet då och då och häll ev på lite mer vatten om det behövs, så att det inte bränner fast i botten.
Köttet är klart när det faller isär när du drar en gaffel i köttet.
Gör så här:
Lägg köttet i botten av en gryta med lock som tål att vara i ugnen eller en ugnsfast form med lock.
Skala och skiva lök och vitlöksklyftor.
Häll på glazen över köttet, lägg i löken och häll över vattnet.
Sätt in i ugnen på 120 grader i 4-6 timmar.
Titta till köttet då och då och häll ev på lite mer vatten om det behövs, så att det inte bränner fast i botten.
Köttet är klart när det faller isär när du drar en gaffel i köttet.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar