Rödkålssallad är en god sallad som passar bra till julbordet.
Men idag gjorde jag den som tillbehör till en julinspirerad Pulled pork.
Salladen håller sig fräsch i flera dagar.
Ingredienser:
1 kg rödkål
2 rödlökar
2 dl finhackade torkade aprikoser
2 dl olja
2 msk flytande honung
1 ½ dl vit balsamvinäger
1 ½ tsk salt
peppar
Gör så här:
Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel). Skala och skär löken i bitar. Finhacka aprikoserna. Häll i olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar. Lägg en tallrik över salladen och pressa ner den, så det blir en tyngd på salladen. Låt stå en stund innan servering.
lördag 21 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Jättegod sallad! Nu har jag gjort 3 gånger under och efter julen och mannen älskar den. Kan du inte göra rödkålssalladen säger han så fort den är slut.......Tack!
SvaraRaderaTack! Kul att höra att ni gillar den:) Ha det så bra.
Radera