Där jag bor är det ingen snö i sikte till jul, så jag tänkte att då gör jag väl egna snöbollar.
Jag använde vit choklad med citron smak i.
Ingredienser:
ca 30-40 styck
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver, kallrörd
2 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor
Gör så här:
Rör samman smör och florsocker. Tillsätt havregryn, marsanpulver och vatten.
ca 30-40 styck
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver, kallrörd
2 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor
Gör så här:
Rör samman smör och florsocker. Tillsätt havregryn, marsanpulver och vatten.
Rulla bollar och ställ dem i frysen. Smält chokladen över vattenbad.
Doppa bollarna i den smälta chokladen och därefter i kokosflingor. Förvaras kallt.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar