torsdag 30 januari 2014

Kycklingfilé med bacon och purjolök i mustig sås

Lagade en snabblagad kycklingrätt i en panna och serverade den till färdigköpta rösti.
Vill du göra rätten till många går det lika bra att laga den i ugnen i en långpanna.
Det enda du behöver göra är att dubbla receptet.
Min son sa att maten smakade fredagsmat, så jag tolkade det som ett gott betyg.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon (140g)
ca 10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
½ tsk timjan
½ tsk basilika
salt
peppar

Gör så här:
Skär baconet i bitar och stek det i en panna. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
Skär purjolöken i skivor. Skär kycklingfiléerna på längden. Stek dem i smör och krydda med salt och peppar. Lägg i purjolöken och fräs den lite. Häll i grädde, kycklingfond och balsamvinäger. Pressa i vitlöken och krydda med timjan och basilikan.
Låt såsen koka ihop och lägg i baconet igen. Smaka ev av med mer salt och peppar.




4 kommentarer :

  1. Det är så snålvattnet rinner till :) Mums!

    SvaraRadera
  2. Såååå gott! Vårt nya favoritrecept

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!Va kul att höra! Ha en bra kväll.

      Radera

Skriv ut