söndag 11 december 2016

Julblommor

Jag gick upp tidigt i lördags och åkte in till torget och köpte lite nya julblommor.
Bytte ut dem som hade blommat över. Jag köpte även några fina snitt-amaryllis.
Lite fina blommor och tända ljus gör huset så mycket mysigare när det är så mörkt ute.


lördag 10 december 2016

Salsa med mango,avokado och tomat

Ikväll ska några kompisar komma hit och vi ska bjuda på pulled pork med goda tillbehör.
Bla coleslaw, picklad rödlök och en salsa som du får receptet på här.
Jag använde färdigtärnad avokado och mango som jag hittade i frysdisken. 
Allt kommer att serveras i stora naanbröd.

Ingredienser:
250 g tärnad mango
250 g tärnad avokado
2 tomater
1 dl finhackad persilja
½ finhackad röd chili
1 msk honung
saft och skal från ½ lime
flingsalt

Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar. Finhacka persiljan och chilin.
Lägg ingredienserna i en skål. Riv skalet från limen, pressa i saften och tillsätt honungen.

Rör runt och smaka av med salt.


söndag 4 december 2016

Bananpannkakor

Bananpannkakor är gott och går fort att göra. Stek dem till frukost eller ät dem som mellanmål. Jag hade apelsin till som jag skar i filéer.
Du kan ha andra bär till eller sylt om du vill det.

Ingredienser:
Till 2 personer:
2 bananer
4 ägg
2 krm vaniljsocker
smör att steka i

Tillbehör:
apelsin skurna i filéer

Gör så här:
Mosa bananerna med gaffel. Tillsätt äggen och vaniljsockret och vispa ihop till en smet. Använd smöret till stekningen. 
Klicka ut smeten som små plättar i en stekpanna. Grädda bananpannkakorna på båda sidorna på låg värme .



lördag 3 december 2016

Tomatsås

Vi grillade Beer can chicken och till kycklingen gjorde jag en tomatsås.
Receptet fick jag av Ulla på jobbet. En jättegod sås med lite sting i.
Det var lite kallt att grilla ute, men doften av grillat är ju helt underbar.
Recept på Beer can chicken hittar du här.

Ingredienser:
1 burk tomatsoppa
½ dl matättika
2 ½ dl olja
1 ½ dl socker
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
2 tsk sambal oelek
½ tsk salt

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser till en slät sås. Förvara sedan såsen i kylen.




fredag 2 december 2016

Laxfilé med soltorkade tomater, basilika och fetaost

Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster. En riktigt bra start på dagen om du frågar mig.  Jag hoppas att alla läsare får en bra helg. Nedan får du ett recept på en god laxfilé med soltorkade tomater, basilika och fetaost.

Ingredienser:
Till 4 personer:
500 g laxfilé
salt
citronpeppar
2 dl creme fraiche
2 ½ dl grädde
100 g soltorkade tomater
1 msk finhackad basilika
100 g fetaost
½- 1 tsk sambal oelek

Gör så här:
Krydda laxen med salt och citronpeppar. Lägg den i en ugnsform. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och finhacka basilikan. Blanda ihop creme fraiche, grädde och sambal oelek. Smaka av med salt. Skär fetaosten i tärningar och lägg den över laxen. Häll över såsen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn och tjocklek på laxen.



Skriv ut