onsdag 30 november 2016

Laxröra på knäckebröd

Jag gjorde en laxröra på varmrökt lax och fördelade den på knäckebröd.
Det serverades även pepparkakor med ädelost och en god glögg.
Denna gången föll valet på Per Morbergs glögg

Ingredienser:
200 g varmrökt lax
1 ½ dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Tillbehör:
knäckebröd
persilja

Gör så här:
Finfördela laxen och riv pepparroten. Tillsätt creme fraichen och krydda med salt och peppar.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela laxröran på knäckebrödet. Garnera med persilja.



söndag 27 november 2016

Jullandgång

Det har varit en blåsig 1:a advent och vi firade Melvins födelsedag. Vi bjöd på jullandgång med en massa gott på. Glögg, pepparkakor med ädelost, knäckebröd med laxröra och brieost och fikonmarmelad bjöds det oxå på.

Ingredienser:
langgångsbröd
smör
sallad
köttbullar och rödbetssallad
julskinka med stark senap
rökt korv
ägg, räkor och majonäs
brieost och fikonmarmelad
apelsin, tomat, gurka, lime, persilja och physalis



lördag 26 november 2016

Pestosill

Imorgon är det 1:a advent och jag passade på att göra en pestosill.
Jag använde färdig löksill och pesto till sillen och tar den bara 5 minuter att göra.

Ingredienser:
1 stor burk löksill ( 550 g)
2 dl creme fraiche
½ dl grön pesto
1 liten rödlök
1 krm salt

Gör så här:

Sila sillen, ta bort kryddpepparkornen men behåll löken.
Blanda creme fraiche, pesto och salt. Skala och hacka löken.
Blanda försiktigt ihop allt.


onsdag 23 november 2016

Inför advent

Mina adventsljus ser ungefär likadan ut i år som förra året. Tyckte att den passade bra på vardagsrumsbordet. Istället för mossa runt blommorna, la jag grovsalt för att det ska se ut som snö. Amaryllis är också ett måste för mig.







tisdag 22 november 2016

Kycklingbaconlindande dadlar

Jag gjorde baconlindande dadlar av kycklingbacon.
Små goda tilltugg som passar bra till buffén eller som tapas till tex glöggmyset.


Ingredienser:
Till 16-18 st behöver du:
16-18 färska dadlar
1 paket kycklingbacon

Gör så här:

Skär ett snitt i dadlarna, ta bort kärnorna.
Dela baconskivorna i 2 delar. Linda bacon runt varje dadel.
Lägg dadlarna i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.





Skriv ut