Varje år så gör jag jordgubbssaft och då gör jag en stor sats som jag sedan fryser in i ½ liters plastflaskor. Vill du inte göra så mycket som jag, så halverar du bara receptet.
Jag gör alltid en rårörd saft för det tycker jag är godast.
Ingredienser:
9 liter jordgubbar
6 liter vatten
90 g vinsyra.
1 kg socker per avrunnen liter (ca 6-7 kg).
Gör så här:
Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i ett rymligt kärl. Lägg i vinsyran.
Koka upp vattnet och häll över bären. Låt stå svalt i 24 timmar. Sila saften.
Tillsätt 1 kg socker till en 1 liter saft. Rör om till sockret har löst sig.
Häll upp på plastflaskor och lägg dem i frysen.
Här har jag hällt upp saften i en finare flaska. |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar