Det bjöds på äkta husmanskost när den är som bäst. Revben, sås och potatis:) Sååå gott!!
Efter en sådan middag så tror man att man aldrig ska bli hungrig igen, men det blev jag;)
Kvällens middag blev en utbankad kycklingfilé med chimichurri, rotfruktsstrudel och en fläderblomssås.
Recept på de sistnämda kommer senare.
Chimichurrin häller man på det färdig stekta/grillade köttet och den smakar ljuvligt till såväl kyckling som nöt- och fläskkött.
Ingredienser:
4 st stora kycklingfileér
Chimichurrin:
1 kruka färsk oregano
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1½ dl olja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Kycklingfileérna:
Banka ut kycklingfileérna med baksidan av en kastrull. Salta och peppra. Stek köttet i smör.
Häll såsen över det färdigstekta köttet.
Chimichurrin:
Gör så här:
Kycklingfileérna:
Banka ut kycklingfileérna med baksidan av en kastrull. Salta och peppra. Stek köttet i smör.
Häll såsen över det färdigstekta köttet.
Chimichurrin:
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar