lördag 15 februari 2014

Utbankad kycklingfilé med chimichurri

Idag har vi varit och ätit middag hos min sambos föräldrar.
Det bjöds på äkta husmanskost när den är som bäst. Revben, sås och potatis:) Sååå gott!!
Efter en sådan middag så tror man att man aldrig ska bli hungrig igen, men det blev jag;)
Kvällens middag blev en utbankad kycklingfilé med chimichurri, rotfruktsstrudel och en fläderblomssås. 
Recept på de sistnämda kommer senare.
Chimichurrin häller man på det färdig stekta/grillade köttet och den smakar ljuvligt till såväl kyckling som nöt- och fläskkött.

Ingredienser:
4 st stora kycklingfileér
Chimichurrin:
1 kruka färsk oregano
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1½ dl olja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt

grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Kycklingfileérna:
Banka ut kycklingfileérna med baksidan av en kastrull. Salta och peppra. Stek köttet i smör.
Häll såsen över det färdigstekta köttet.
Chimichurrin:
Blanda ihop olja, vinäger och socker. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka vitlök och hacka även oreganon. Blanda ihop allt och krydda med salt och peppar.


Efter en intensiv eftermiddag med storhandling, hockey och matlagning har det blivit dax för melodifestivalen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut