Vi var 11 till bords och jag dubblade receptet. Till kycklinggratängen serverades saltbakade färskpotatisar och receptet på dem hittar du här.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
150 g färska champinjoner
2 dl créme fraiche tomat & basilika
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 dl mangochutney
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
½ krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 dl mangochutney
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
½ krm svartpeppar
salt
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Bryn dem i stekpannan och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över dem i en ugnssäker form. Skiva och stek champinjonerna och baconet och lägg dessa över kycklingen.
Blanda ihop créme fraiche och grädde tillsammans med tomatpurén, mangochutney, pressad vitlök, peppar och salt. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Bryn dem i stekpannan och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över dem i en ugnssäker form. Skiva och stek champinjonerna och baconet och lägg dessa över kycklingen.
Blanda ihop créme fraiche och grädde tillsammans med tomatpurén, mangochutney, pressad vitlök, peppar och salt. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
På bilden är det dubbel sats av receptet på kycklinggratängen. |
Denna gjorde jag i 3 satser i fredags och det blev jättebra. Gästerna var nöjda med andra ord. Tack för receptet!
SvaraRaderaHej!
RaderaVad kul att höra att kycklinggratängen uppskattades och det är jättekul att du tar dig tid och kommentera på bloggen. Ha det så bra! / mvh Linda
gott fast jag la på färskbasilikablad och riven ost över blev supergott
SvaraRaderaHej! Det lät gott! Ha en bra helg!
Radera