I samarbete med Jaquot och lakosfri choklad har jag bakat laktosfria chocolate chip cookies. Dem innehåller två olika sorters choklad, mjölkchoklad och mjölkchoklad hasselnöt.
Nu kan även du som är laktosintolerant njuta av god choklad.
Klicka här om du vill läsa mer om den laktosfria chokladen.
ca 30 stycken kakor:
300 gram laktosfritt smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
100 g grovt hackad laktosfri mjölkchoklad
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
100 g grovt hackad laktosfri mjölkchoklad
100 g grovt hackad laktosfri mjölkchoklad hasselnöt
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst.
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna.
Fortsätt att blanda tills smeten blir fast.
Dela degen i två delar och blanda i mjölkchokladen i den ena och hasselnötschokladen i den ena delen.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut till platta kakor. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem, då de är ganska porösa när du precis har tagit ut dem från ugnen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar