söndag 5 april 2015

Påskbuffé

I går firade vi min sambo och då bjöd vi på buffé.
Jag kommer att lägga ut recepten på maten under veckan som kommer.
Men så länge får ni nöja er med bilder på maten som det bjöds på.
Önskar alla läsare en fortsatt bra påsk!




lördag 4 april 2015

Italiensk sill

Ikväll kommer det att bjudas på buffé hos oss och vi kommer även att fira min sambo som fyller år nästa vecka. Det kommer att serveras många olika rätter, men ingen påsk utan sill. Denna gången gjorde jag en sill med italienska smaker.
Sillen går väldigt snabbt att göra eftersom jag använder löksill som bas.

Ingredienser:

1 stor burk löksill ( 250 g avrunnen sill)
½ dl finhackade soltorkade tomater
½ dl färsk finskuren basilika
1  finhackad vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesanost
2 dl crème fraiche

Gör så här:
Sila av sillspadet. Finhacka de soltorkade tomaterna, basilikan och vitlöken.
Riv parmesanosten.
Blanda ihop alla ingredienser. Låt står till dagen därpå för bästa resultat.



fredag 3 april 2015

Deviled Eggs

Jag hoppas att du har haft en bra start på påsken. Kanske har du redan ätit några ägg.
Vanligtvis så brukar jag garnera äggen med majonäs, räkor och lite dill, men denna gången gjorde jag en röra med bla jalapeno i. Så kallade Deviled eggs.
Vill du så kan du ha sambal oelek, tabasco eller chili i stället för jalapeno.

Ingredienser:
6 ägg
1 msk sötstark senap
½ dl majonäs
1 ½ msk finhackad jalapeno
1 msk limesaft
1 ½ tsk worcestershiresås
1 krm paprikapulver 
salt
peppar


Gör så här:
Koka äggen. Gröp försiktigt ut äggens gulor och lägg dem i en skål.
Mosa ihop med majonäsen till en krämig smet. Blanda i senapen, jalapenon, worcestershiresås, limesaft, paprikapulver, salt och peppar.
Spritsa smeten i äggvitorna och garnera med krasse.


torsdag 2 april 2015

Snabba tillbehör med havets goda från K-salat

Om du vill göra några snabba tillbehör eller tapas till påsk så kan jag varmt rekommendera de nya salladerna från K-salat med namnet Havets goda.
Jag gjorde två olika sorter. En variant där jag la skagenröra på tunnbröd och rullade ihop dem till en rulle.
Skar dem i bitar och garnerade dem med räkorna som låg på toppen av röran och dill.

Rörorna är toppade med fräscha räkor.

Den andra röran, räkröra med chili och vitlök la jag på små knäckebröd och garnerade med citron och dill. Enkelt och gott och de går väldigt fort att göra.








onsdag 1 april 2015

Varma mackor med skinkstuvning

I morgon är det skärtorsdag och jag har borstat av kvasten och är redo att åka;)
Ska bli skönt med några dagars påskledighet. Just nu håller jag på för fullt att förbereda inför lördagens påskbuffé, då vi ska fira min sambos födelsedag.
Men här kommer receptet på snabbgjorda varma mackor med skinkstuvning på.

Ingredienser:
10 skivor toastbröd
200 g rökt skinka
2 dl riven ost
1 ½ dl mjölk
½ dl ketchup
2 msk vetemjöl
1 ½ tsk oregano
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skär skinka i strimlor och riv osten. Fräs skinka i lite smör i en panna.
Strö över vetemjölet så det blandas med skinkan.
Häll i mjölken, ketchupen och krydda med oregano och svartpeppar.
Lägg i den rivna osten och rör tills den har smält och stuvningen tjockna lite.
Fördela stuvningen på toastbröden och sätt in i ugnen på 200 grader till mackorna har fått fin färg. Servera en sallad till.


Skriv ut