måndag 18 juni 2012

Rabarberchutney

 


Ingredienser:

1 kg rabarber
4 rödlökar

3 msk ättika 24 %

1,5 dl vatten


Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet.
Koka i 10 min.

Blanda sedan i….

1 liter socker
3 msk curry

2 tsk mald ingefära

4 tsk salt

4 finhackade chilipeppar, både röda och gröna

12 hackade torkade aprikoser


Låt allt koka i 30-40 minuter tills det tjocknar. Tänk på att röra om då och då eftersom det kan bränna fast.

Häll upp chutneyn på rena burkar.

En klick rabarberchutney som tillbehör till grilltallriken, det är mumma! :-)





Chutneyn är en uppskattat ge bort present.

1 kommentar :

  1. Busenkelt att göra å så gott. Alla som smakat bara bönar efter receptet./Ibbe

    SvaraRadera

Skriv ut