Ikväll serverades det bookmaker toast med oxfilé.
Jag helstekte köttet och skar sedan upp det i strimlor.
Du kan steka köttet i skivor i stället om du hellre vill det.
Serverade även smörstekt lök till som jag kryddade med salt och ringlade över lite ljus sirap.
Ingredienser:
Till 4 personer:
600 g oxfilé i bit
4 skivor lantbröd
4 äggulor
4 salladsblad
riven färsk pepparrot
salt
peppar
smör
Senapdressing:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk stark skånsk senap
2 tsk dijonsenap
salt
Lök:
gul lök
ljus sirap
salt
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till senapsdressingen.
Köttet:
Ta ut oxfilén så den har rumstemperatur när du steker den.
Putsa och skär bort senor som eventuellt finns kvar längs med filén.
Bryn filén i smör i en stekpanna tills den får en fin färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg köttet i en form och sätt i en köttermometer i den tjockaste delen.
Sätt in i ugnen på 200 grader. Vill du ha köttet rött så stek det till en temperatur på ca 55 grader. Vill du ha köttet rosa så ta du ut det när det är nått ca 62 grader.
Vill du ha köttet genomstekt ska det stå inne tills temperaturen är ca 70 grader.
Ta ut köttet och linda in det i aluminiumfolie.
Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det i skivor och sedan i strimlor.
Löken:
Skala och skär löken i skivor. Stek den i smör, ringla över lite ljus sirap och krydda med salt.
Toast:
Stek brödskivorna i smör. Bre på senapsdressing och lägg sedan på sallad, oxfilé, pepparrot och toppa med en äggula.
Servera den stekta lök till och lägg upp lite extra dressing.
fredag 13 januari 2017
torsdag 12 januari 2017
Wokad kycklingfilé med grönsaker
Att woka går både fort och är väldigt gott. Jag wokade kycklingfilé med grönsaker.
Vill du så kan du servera ris eller nudlar till.
Ingredienser:
Vill du så kan du servera ris eller nudlar till.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 st hönsbuljongtärning
2 msk olja
1 st röd paprika
10 cm purjolök
200 g broccoli
1 st hönsbuljongtärning
2 msk olja
1 st röd paprika
10 cm purjolök
200 g broccoli
100 g blomkål
2 gula lökar
2 gula lökar
ev mer maizenamjöl till redning
Marinad:
1 msk sherry
1 msk maizenamjöl
2 msk ljus soja
1 st lime skal och saft
1 msk maizenamjöl
2 msk ljus soja
1 st lime skal och saft
1 msk flytande honung
2 klyftor vitlök
1 röd chili
2 klyftor vitlök
1 röd chili
Gör så här:
Skär kycklingfilén i tunna skivor och blanda ner den i marinaden. Låt stå i 20 minuter.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och lägg i kycklingen och fräs i någon minut.
Tillsätt grönsakerna och färs lite till. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet.
Låt koka ihop tills kycklingen är klar. Red ev av med lite mer maizenamjöl.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och lägg i kycklingen och fräs i någon minut.
Tillsätt grönsakerna och färs lite till. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet.
Låt koka ihop tills kycklingen är klar. Red ev av med lite mer maizenamjöl.
Etiketter:
Kyckling
söndag 8 januari 2017
Jensen Böfhus
När vi var i Göteborg så gick vi ut och åt på Jensens Böfhus. Jag åt oxfilé med pommes och favoritsås. Köpte även till sallad och guacamole. Till efterrätt åt jag en våffla med mjukglass och jordgubbssås. Förutom innebandy och restaurangbesök hann vi även med lite shopping. Hur gick det i innebandyn då? Anton gick till semifinal och Jacob till kvartsfinal.
Klart godkänt om ni frågar mig.
Klart godkänt om ni frågar mig.
Etiketter:
Övrigt
fredag 6 januari 2017
Gothia cup och god mat.
Vi stannade till på Rose Garden i Värnamo på väg upp till Göteborg.
Två av killarna spelar Gothia cup. Så nu blir det en massa innebandy.
Började dagen med en god hotellfrukost innan första matchen.
Två av killarna spelar Gothia cup. Så nu blir det en massa innebandy.
Började dagen med en god hotellfrukost innan första matchen.
Etiketter:
Övrigt
söndag 1 januari 2017
Nyårsafton
Jag hoppas att alla hade en riktigt bra nyårsafton igår.
Vi firade hos min syster med god mat, trevligt sällskap och skumpa.
Till förrätt bjöds det på räksoppa, till huvudrätt helstekt rostas, chilibakade potatisar, rödvinssås, trattkantarellsås, haricoverts och lite andra goda tillbehör.
Till efterrätt åt vi chokladmousse med färska hallon och jordgubbar.
Ha en bra fortsättning på det nya året!
Vi firade hos min syster med god mat, trevligt sällskap och skumpa.
Till förrätt bjöds det på räksoppa, till huvudrätt helstekt rostas, chilibakade potatisar, rödvinssås, trattkantarellsås, haricoverts och lite andra goda tillbehör.
Till efterrätt åt vi chokladmousse med färska hallon och jordgubbar.
Ha en bra fortsättning på det nya året!
Etiketter:
Nyår
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)