Vill du så kan du servera ris eller nudlar till.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 st hönsbuljongtärning
2 msk olja
1 st röd paprika
10 cm purjolök
200 g broccoli
1 st hönsbuljongtärning
2 msk olja
1 st röd paprika
10 cm purjolök
200 g broccoli
100 g blomkål
2 gula lökar
2 gula lökar
ev mer maizenamjöl till redning
Marinad:
1 msk sherry
1 msk maizenamjöl
2 msk ljus soja
1 st lime skal och saft
1 msk maizenamjöl
2 msk ljus soja
1 st lime skal och saft
1 msk flytande honung
2 klyftor vitlök
1 röd chili
2 klyftor vitlök
1 röd chili
Gör så här:
Skär kycklingfilén i tunna skivor och blanda ner den i marinaden. Låt stå i 20 minuter.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och lägg i kycklingen och fräs i någon minut.
Tillsätt grönsakerna och färs lite till. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet.
Låt koka ihop tills kycklingen är klar. Red ev av med lite mer maizenamjöl.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och lägg i kycklingen och fräs i någon minut.
Tillsätt grönsakerna och färs lite till. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet.
Låt koka ihop tills kycklingen är klar. Red ev av med lite mer maizenamjöl.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar