måndag 19 november 2012

Inlagda vitlöksklyftor med chili och örter


Inlagda vitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar.
De är ganska dyra att köpa i affären, men väldigt lätta att göra själv om du har lite tålamod, för de tar 12 dagar innan de kan avnjutas.
 Ingredienser:

4 stora vitlökar
äppelcidervinäger

Koka upp vatten i en kastrull. Dela upp vitlökarna i klyftor och låt dem förbli oskalade. Lägg i vitlöksklyftorna i det kokande vattnet och låt koka i cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och skölj vitlöken med kallt vatten.

Skala klyftorna och lägg dem i en glasburk och fyll upp med äppelcidervinäger så att vitlöken täcks. Sätt på locket och stå svalt i 2 dygn.

Dag 3


Lägg vitlöksklyftorna och vinägern samt hackad chili i en kastrull. Låt koka upp och koka någon minut. Sila och skölj vitlöksklyftorna och chilin i kallt vatten. Lägg vitlök och chili i en glasburk.

Lag:
2 msk äppelcidervinäger           
2 dl olja
1 röd chili
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan

Lagen:
Blanda 2 dl olja tillsammans med de övriga ingredienser och låt koka upp. Häll lagen över vitlöksklyftorna.
Låt stå och dra i kylen i 10 dagar innan servering.
Skaka burken då och då.








 





 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut