söndag 18 november 2012

Pastalåda med kassler

Pasta är alltid ett säkert kort när man har många barn som ska äta.
Receptet räcker till en stor gratängform eller 8 personer. Pastalådan går att variera till det oändliga med olika sorters kött eller korv och olika grönsaker.
Ta det som Du tycker om. Receptet kan du lätt halvera om du inte vill laga till så många. 

Ingredienser:


800 g kassler     
700 g pasta
1 purjolök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl gröna ärtor
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 tsk oregano
chilipeppar
salt
peppar

Sås:
2 dl riven ost
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
1 dl grön pesto.

Koka pastan och lägg i en smörad form. Skiva och tärna kasslern. Finhacka paprika, vitlök och purjolök. Bryn kasslern med paprika och löken. Häll i 1 dl grädde och 2 dl mjölk.
Tillsätt tomatpuré, ärtor och kryddor. Lägg kasslerblandningen över pastan.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över pastan. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut