lördag 8 december 2012

Inlagd strömming


Inlagd strömming, lika god till julbordet som till frukosten eller inte varför inte på en grovmacka med hovmästarsås, rå lök och persilja.
Jag vill ha mycket rödlök i min inlagda strömming och jag tycker att den ska vara knaprigt stekt. 
 
Ingredienser:
1 kg rensade strömmingsfiléer

rågmjöl
salt

vitpeppar
persilja

Lag:

2 dl ättiksprit, 12%
6 dl vatten
1 tsk salt
2 dl socker
2 rödlökar
10 kryddpepparkorn

3 lagerblad

Gör så här:
Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna. Lägg i grovstött kryddpeppar och lagerbladen.

Strömming: 

Om du köper färdigrensad strömming, klipp bort ryggfenan.
Krydda med salt och peppar och lägg på hackad persilja. Lägg ihop som flundror.
Panera strömmingarna i rågmjöl och stek dem i smör.
Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen varvat med rödlöken. För bästa resultat, låt strömmingen stå till dagen efter innan du äter den.

 


                                                 

                                                   


                           


2 kommentarer :

  1. hur länge håller den sej inlagd i burk med iock?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om lagen täcker fisken och du är noga med hanteringen, så håller strömmingen upp till 2 veckor./ mvh Linda

      Radera

Skriv ut