Inlagd strömming, lika god till julbordet som till frukosten eller inte varför inte på en grovmacka med hovmästarsås, rå lök och persilja.
Jag vill ha mycket rödlök i min inlagda strömming och jag tycker att den ska vara knaprigt stekt.
Ingredienser:
1 kg rensade strömmingsfiléer
rågmjöl
salt
vitpeppar
persilja
Lag:
2 dl ättiksprit, 12%
6 dl vatten
1 tsk salt
2 dl socker
2 rödlökar
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
Gör så här:
Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna. Lägg i grovstött kryddpeppar och lagerbladen.
Strömming:
Om du köper färdigrensad strömming, klipp bort ryggfenan.
Krydda med salt och peppar och lägg på hackad persilja. Lägg ihop som flundror.
Panera strömmingarna i rågmjöl och stek dem i smör.
Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen varvat med rödlöken. För bästa resultat, låt strömmingen stå till dagen efter innan du äter den.


hur länge håller den sej inlagd i burk med iock?
SvaraRaderaOm lagen täcker fisken och du är noga med hanteringen, så håller strömmingen upp till 2 veckor./ mvh Linda
Radera