lördag 8 december 2012
Inlagd strömming
Inlagd strömming, lika god till julbordet som till frukosten eller inte varför inte på en grovmacka med hovmästarsås, rå lök och persilja.
Jag vill ha mycket rödlök i min inlagda strömming och jag tycker att den ska vara knaprigt stekt.
Ingredienser:
1 kg rensade strömmingsfiléer
rågmjöl
salt
vitpeppar
persilja
Lag:
2 dl ättiksprit, 12%
6 dl vatten
1 tsk salt
2 dl socker
2 rödlökar
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
Gör så här:
Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna. Lägg i grovstött kryddpeppar och lagerbladen.
Strömming:
Om du köper färdigrensad strömming, klipp bort ryggfenan.
Krydda med salt och peppar och lägg på hackad persilja. Lägg ihop som flundror.
Panera strömmingarna i rågmjöl och stek dem i smör.
Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen varvat med rödlöken. För bästa resultat, låt strömmingen stå till dagen efter innan du äter den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
hur länge håller den sej inlagd i burk med iock?
SvaraRaderaOm lagen täcker fisken och du är noga med hanteringen, så håller strömmingen upp till 2 veckor./ mvh Linda
Radera