torsdag 14 februari 2013

Kallrökt lax med ingefärsdressing

Idag är det alla hjärtans dag och jag hoppas att alla läsare har haft en bra dag. 
Dagen firades med en trerätters meny tillsammans med bästa sällskapet.
Till förätt serverades en kallrökt lax med ingefärsdressing.
Dressingen kan förberedas någon dag innan. Till huvudrätt hade vi färsk pasta, chilikyckling med spenat. Och till dessert blev det en rosa choklad mousse toppad med noblesse och jordgubbar. Recepten på kycklingen och chokladmoussen lägger jag ut i morgon.

Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du.
 200 g kallrökt lax
salladsblad
några cocktailtomater

Ingefärsdressing:

2 msk japansk soya
2 msk vinäger
½ msk sesamolja
½ msk socker
2 msk inlagd ingefära
½ msk pressad limesaft
peppar
 2 msk vatten

Gör så här:
Finhacka ingefäran. Lägg laxen på en tallrik. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll den över laxen. Garnera med salladsblad. 






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut