lördag 22 juni 2013

Laxtartar på kavring

Laxtartar kan serveras som en förrätt, som tapas eller till en buffé.
Till midsommar gjorde jag laxtartar som jag sedan la på kavring och serverade dem till sill-lunchen. 
Prova gärna även att servera den på en bädd av sallad och något gott bröd till som en förrätt.

Ingredienser:
200 g kallrökt lax
1 liten rödlök
½ dl röd rom
1 msk riven ingefära
1/2 dl hackad gräslök
1 dl hovmästarsås
salt
peppar

Gör så här:
Skär laxen i små bitar. Lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Riv ingefäran och hacka gräslöken. Blanda ingredienserna med laxen och rör ner hovmästarsåsen. Blanda ner romen. Smaka av med salt och peppar.
Forma laxröran och lägg på kavringsbröd som är skuret på diagonalen.




2 kommentarer :

  1. Marja-Baka Sockerfritt23 juni 2013 kl. 11:33

    Så god tartaren låter! Perfekt till buffen:)

    SvaraRadera

Skriv ut