Jag bjöd mina jobbarkompisar på fika i torsdags och bakade en chokladkaka med en krämig chokladglasyr. Till kakan serverades grädde.
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl florsocker
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Häll i smöret och rör om. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker och rör runt. Häll upp i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
Ca 22 cm i diameter. Grädda på 175 grader i ca 21 minuter.
Glasyr: Rör smör och philadelphiaost mjukt. Blanda i vaniljsocker, kakao och florsocker.
Vispa ihop till en smidig smet, med en elvisp.
Låt kakan svalna och bre över glasyren. Låt stå i minst 3 timmar innan servering.
Servera med grädde.
Hej! Vill gärna prova den här kakan men ska smöret till glasyren smältas eller vara rumsvarm bara? :)
SvaraRaderaSmöret ska vara rumsvarmt. Lycka till med kakan./ Mvh Linda
Radera