Chutneyn är god till kött av alla slag. Eller varför inte blanda med lite creme fraiche till en god grillsås.
En sats räcker till ca 3 burkar där varje rymmer 400 g.
Ingredienser:
1 kg äpplen
2 st gula lökar
1 st röd chili
2 krm kanel
2 tsk curry
2 tsk ingefära
2 dl ättika
4 dl socker
1 dl torkade aprikoser
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär chilin i bitar. Skär aprikoserna i bitar.
Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat.
Tillsätt äpple, ättika, socker och aprikoser.
Låt småkoka i ca 30 minuter.
Häll upp äpplechutneyn på varma, väl rengjorda burkar.
4 dl socker
1 dl torkade aprikoser
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär chilin i bitar. Skär aprikoserna i bitar.
Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat.
Tillsätt äpple, ättika, socker och aprikoser.
Låt småkoka i ca 30 minuter.
Häll upp äpplechutneyn på varma, väl rengjorda burkar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar