söndag 25 augusti 2013

Äppelchutney

De tidiga sorterna av äpplena i trädgården har mognat och jag gjorde äppelchutney.
Chutneyn är god till kött av alla slag. Eller varför inte blanda med lite creme fraiche till en god grillsås.
En sats räcker till ca 3 burkar där varje rymmer 400 g.

Ingredienser:
1 kg äpplen
2 st gula lökar
1 st röd chili
2 krm kanel
2 tsk curry
2 tsk ingefära 
2 dl ättika
4 dl socker
1 dl torkade aprikoser

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena och skär i grova bitar.
Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär chilin i bitar. Skär aprikoserna i bitar.
Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat.
Tillsätt äpple, ättika, socker och aprikoser. 
Låt småkoka i ca 30 minuter.
Häll upp äpplechutneyn på varma, väl rengjorda burkar.









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut