tisdag 6 augusti 2013

Ättiksgurkor

Det känns lite lyxigt att få ställa fram en burk hemmagjord inlagd gurka till maten.
I receptet har jag inte skrivit någon mängd senapsfrö, utan det är lite efter tycke och smak hur stark gurka man tycker om. Jag använde ca hälften av en halv påse med 26 g i.

Ingredienser:
2 kg västeråsgurkor
svarta senapsfrö
ca 15 små dillkronor
ca 10 cm pepparrot

Lag:
2 dl ättika (24%)
6 dl vatten
6 dl socker
1 dl salt

Gör så här:
Skrubba och skär gurkorna i skivor. Skala och skär pepparroten i bitar.
Koka upp alla ingredienser till lagen tills socker och salt har löst sig och du har en klar lag.
Varva gurkor, pepparrot, dillkronor och senapsfrö i väl rengjorda glasburkar.
Pressa ner gurkorna och fyll burken ända upp. Häll på lagen och sätt på locket.







2 kommentarer :

  1. Hej, receptet ser intressant ut. Undrar bara om det är 12%-ig eller 24%-ig ättika om du använder, står inte angivet och det hade varit bra att veta. Tack på förhand. Niklas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag använder 24 % ättika och jag ska lägga till det i receptet. Tack för att du sa till / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut