Sista dagen innan skolan börjar för barnen och ett långt sommarlov är över.
Men först ska vi iväg på fotbollsmatcher.
Det blev grillat på menyn igår, grillade kycklingspett.
Tillhör du dem som väljer jordnötssåsen när du går på kinarestaurang, i så fall kommer du att gilla den här såsen. Till kycklingspetten hade vi jordnötssås och wokade nudlar med lök och purjolök. Såsen är väldigt lätt att göra och vill du har den tunnare så häller du bara i mer vatten.
Ingredienser:
Till 4-6 personer behöver du
6 stora kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
1 dl olja
1 msk kinesisk soya
1 tsk sesamolja
2 msk mango chutney
1 msk finriven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen.
Låt ligga i marinaden i minst en timme innan grillningen.
Trä kycklingen på grillspetten. Använder du träspett, så låt dem ligga i blöt en stund innan grillningen.
Jordnötssås:
1 burk jordnötssmör (350 g)
1 dl mango chutney
1 dl thai sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
3 ½-4 dl vatten
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och värm såsen försiktigt under omrörning. Servera till de grillade kycklingspetten och wokade nudlar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar