I vår trädgård har vi en krusbärsbuske på stam och på det kommer det mörka söta krusbär.
Jag provade att göra en krusbärschutney och resultatet blev en chutney med både sting och syrlighet.
Ingredienser:
2 liter krusbärJag provade att göra en krusbärschutney och resultatet blev en chutney med både sting och syrlighet.
Ingredienser:
1 syrligt äpple
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk färsk riven ingefära
3 dl äppelcidervinäger
4 dl råsocker
8 st kryddnejlikor
1 msk salt
- Gör så här:
Snoppa och skölj krusbären. Skala och hacka löken, vitlöken, äpplet och riv ingefäran.
- Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda alla ingredienserna i en stor gryta och koka upp under omrörning.
- Sjud sen i 1-1½ timme och rör om då och då.
Chutneyn ska vara lite lös när den är färdig.
- Häll upp på varma och väl rengjorda burkar.
- Den färdiga chutneyn passar bra till alla kötträtter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar