måndag 2 september 2013

Kantarelltoast

Har du plockat kantareller, eller som jag har gjort denna gången, köpt dem i affären.
Då kan du göra kantarell toast.
Jag gjorde dem på lantbröd, men du kan använda vilket bröd du vill.
Till 4 mackor behöver du.


Ingredienser:
4 skivor lantbröd
200 g färska kantareller
1 gul lök
1 msk flytande honung
½ dl grädde
1 msk vetemjöl
1 dl riven ost
1 dl finklippt persilja
1 tsk salt
½ tsk persillade
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i bitar. Riv osten och klipp persiljan.
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Lägg i kantarellerna, stek lite till.
Pudra över vetemjölet och rör om. Lägg i resterande ingredienser utom persiljan som du lägger i sist.
Fördela kantarellstuvningen på 4 stora skivor lantbröd och gratinera sedan i ugnen på 200 grader tills de har fått fin färg.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut