Det var en fräsch sallad med smak av citron och ingefära.
Receptet hittade hon på arla.se räcker till 10 bufféportioner.
Ingredienser:
200 g äggnudlar
2 msk flytande smör
2 ml pressad citronsaft
1 tsk malen ingefära
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st salladslökar
1 st gurka
2 liter blandad grönsallad
Citrondressing:
3 dl matyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1⁄2 citron
1 st pressad vitlöksklyfta
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Koka nudlarna. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
Rör i flytande smör, citronsaft, ingefära, salt och peppar. Strimla salladslöken på snedden.
Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och hyvla gurkan i tunna strimlor med en osthyvel.
Blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda. Blanda nudlarna med alla grönsaker.
Lägg upp på ett fat och ringla lite dressing över, servera resten till.
3 dl matyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1⁄2 citron
1 st pressad vitlöksklyfta
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Koka nudlarna. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
Rör i flytande smör, citronsaft, ingefära, salt och peppar. Strimla salladslöken på snedden.
Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och hyvla gurkan i tunna strimlor med en osthyvel.
Blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda. Blanda nudlarna med alla grönsaker.
Lägg upp på ett fat och ringla lite dressing över, servera resten till.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar