lördag 26 oktober 2013

Marinerad kycklingfilé med färska örter.

Kycklingfilé passar bra som buffémat. Går att servera både varm och kall.
Även detta recept är från den goda buffén som vi blev bjudna på förra helgen hos min syster.

Ingredienser:
Till 8 personer:
8 kycklingfiléer
1 dl olja
1 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressad
½ dl hackad färsk timjan
½ dl hackad färsk rosmarin
½ dl hackad färsk oregano
1 tsk salt

Gör så här:
Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i smör runt om så de får lite färg.
Lägg över i en ugnsform och stek kycklingen klar i ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
Lägg i kycklingen och låt marinera i några timmar eller över natten.
Skiva kycklingfiléerna i skivor och lägg upp på ett fat och häll över marinaden.
Garnera med lite färska örter.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut