Ingredienser:
Till 8 personer
3 fläskfiléer
smör
Marinad 1
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3/4 dl grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
malen vitpeppar
Marinad 2
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
salt och grovmalen vitpeppar
Gör så här:
Dagen före festen:
Sätt ugnen på 175°C.
Putsa fläskfiléerna. Krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form.
Stick in en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av fläskfiléerna.
Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°C.
Skala och skiva vitlökarna. Koka upp vatten, salt, rosmarinkvistar, vitlöksklyftor och grovt malen vitpeppar till marinad 1, låt svalna. Lägg köttet i marinaden så att den täcker köttet.
Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
Festdagen:
Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor.
Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och grovmalen vitpeppar till marinad 2.
Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant.
Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar. Låt köttet bli rumsvarmt.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar