torsdag 21 november 2013

Malteser tårta

När vi firade min dotter så bakade jag en malteser tårta.
Den var fin att titta på, väldigt god, men lite svår att skära i snygga bitar.

Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk

Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
röd karamellfärg

Garnering:
3 ½ påsar malteser

Gör så här:
Smöra och bröa en rund form.
Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vinäger, olja och filmjölk och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 45-50 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar.
Fördela glasyren på varje lager. Tryck dit Malteser runt om tårtan.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut