Ingredienser:
Botten:
350 g kavring
100 g smält smör
Fyllning:
400 g varmrökt lax
½ finhackad rödlök
200 g philadelphiaost
3 dl creme fraiche
4 gelatinblad
skal och saft av en citron
1 dl hackad dill
salt
peppar
Garnering:
färskrökt lax
räkor
dill
Gör så här:
Smula kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i brödet.
Lägg i en rund form med löstagbar botten ca 24 i diameter. Packa med baksidan av en sked.
Ta bort skinn och ben och skär laxen i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Rör ihop philadelphiaosten, creme fraiche, citronskal och saft och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Smällt gelatinbladen på svag värme och rör ner i röran. Vänd ner laxen och häll smeten i formen. Släta till och ställ i i kylen i minst 4 timmar. Garnera med med rökt lax, räkor och dill.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar