torsdag 5 december 2013

Kyckling Paneng

Vinden viner utanför och stormen Sven är i antågande.
Jag hoppas att det inte blir strömavbrott för ikväll är det både Jul med Ernst och Blacklist på tv´n och det vill jag inte missa.
Kyckling Paneng är en snabblagad kycklingrätt med thailändska smaker.
Det var min sambo som va sugen på denna rätt.
Jag serverade den med ris, men det är även gott med nudlar till.

Ingredienser:
För 3-4 portioner behöver du:
4 dl kokosmjölk
2 stora kycklingfiléer
1 gul lök
½ röd chili
7 limeblad
2 msk röd currypasta
1 msk socker
1 msk fisksås
maizena mjöl
salt

Gör så här:
Finhacka chilin. Skär kycklingen i strimlor. Skala och grovhacka löken. Blanda kokosmjölk, currypasta, limeblad, socker och fisksås. Låt koka upp och lägg i kycklingen.
När kycklingen nästan är klar lägg i löken. Smaka av med salt och red ev av med maizenamjöl blandat med lite vatten.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut