torsdag 26 december 2013

Lutfiskpudding

En av de rätter som serverades på julbordet i år var lutfiskpudding.
Jag hade aldrig ätit lutfiskpudding innan jag åt det hos min sambos föräldrar.
För dem är det ett måste på julbordet.

Ingredienser:
1 kg lutfisk
1 kg risgrynsgröt 
2 ägg
1 msk socker
1 krm vitpeppar
1 tsk salt

Gör så här:
Lutfisk:
Lägg fisken i kallt vatten i några timmar innan tillagning. Krydda fisken med salt och lite vitpeppar.
Lägg fisken i en ugnssäker form och lägg över aluminiumfolie. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter beroende på fiskens tjocklek. Det är viktigt att inte tillaga fisken för länge, då blir den för lös i konsistensen. Häll bort vattnet som bildas. Finhacka fisken när den har svalnat.


Pudding:
Vispa äggen. Tillsätt lutfisk, gröt och kryddor. Häll upp i en smörad ugnsform och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Lägg ev på folie, om du tycker att puddingen får för mycket färg.
Servera med smält smör.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut