Inlagda vitlöksklyftor är gott både till tapas, buffén och till grillat.
De tar nästan 2 veckor att göra men är väl värt besväret.
Eller varför inte ta med en burk när du är bortbjuden, i stället för en blomma.
50 st vitlöksklyftor (ca 5 st vitlökar)
1 ½ dl vitvinsvinäger
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 dl olja
1 ½ tsk salt
Gör så här:
Lägg i klyftorna i kokande vatten och koka dem i 2 min med skalet på.
Häll av och skölj i kallt vatten. Skala klyftorna och lägg dem i en glasburk och häll på vinäger och låt stå i 3 dygn.
Koka vinäger och vitlöksklyftor i 2 min och häll sedan av vinägern.
Blanda kryddor och olja i en burk och lägg i vitlöken.
Är det 1,5 dl vitvinsvinäger x2? Att först ha i i 1,5 dl och låt stå i 3 dygn för att sedan ha på ytterligare 1,5 dl och 3 dygn igen? (eller är det bara felskrivet?) :)
SvaraRaderaHej! Det var felskrivet av mig. Tack för feedbacken! / mvh Linda
Radera