onsdag 5 mars 2014

Mini halloncheesecakes med chokladbotten

Då var det dax att lägga ut efterrätten som vi bjöd på i lördags.
Istället för att göra en form med cheesecake, gjorde jag mini cheesecakes med hallonsmak.
Till botten hade jag chokladkakor.

Ingredienser:
Räcker till 12 stora muffinsformar eller 16 mindre.
200 g chokladkakor (jag hade chokladdrömmar)
75 g smält smör eller margarin

Fyllning:
3 äggulor
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl hallonpuré
2 ½ dl vispad grädde
75 g vit choklad

Garnering:
färska hallon
citronmeliss

Gör så här:
Pressa hallonen genom en finmaskig sil ca 2 ½ dl bär, så det blir ca 1 dl hallonpuré.
Vispa philadelphiaost, vaniljsocker, socker och äggulor. Finhacka chokladen.
Rör i hallonpurén och chokladen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Jag hade muffinsbleck av silikon. Ställ in i frysen i en timme.
Under tiden krossar du chokladkexen och blanda ihop med det smälta smöret.
Ta ut i frysen och fördela de krossade kakorna över dem och ställ in i frysen igen i ca 4 timmar.
Vänd upp cheesecaken på tallrikar och garnera med färska hallon och citronmeliss.




7 kommentarer :

  1. Var köper jag hallonpure? Eller du gör själv?

    SvaraRadera
  2. Förlåt, kan vara bra att läsa receptet innan man kommenterar...

    SvaraRadera
  3. Tänkte göra detta ikväll men kan jag använda samma om jag vill göra det i rund form? Aldrig gjort cheesecake tidigare... :-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan använda en rund form om du vill. Lycka till!

      Radera
  4. Mina sista frågor :-) Hur långt innan servering ska jag ta ut den? Kan jag göra den färdig ikväll och ha den i frysen till i morgon?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan göra den ikväll och ha den i frysen tills imon. Om du gör cheesecaken i en stor form, så ta ut den ur frysen ca 25 minuter innan den ska ätas.

      Radera

Skriv ut