måndag 7 juli 2014

Krämig potatissallad

Lättlagad sommarmat som går att förbereda och som sedan bara kan plockas fram och ätas när man bli hungrig är aldrig fel. Jag gjorde en krämig potatissallad och till den serverades varmrökt makrill, tunt skivad kassler och en grönsallad.

Ingredienser:
1 ½ kg färskpotatis
200 g haricotsverts
1 rödlök
1 ask krasse
1 dl bostongurka
5 dl gräddfil
2 dl majonäs
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 ½ tsk salt

Gör så här:
Skölj och skrubba potatisen. Koka potatisen och haricotsvertsen.
Häll av vattnet och låt kallna.
Skala och finhacka löken. Blanda ihop gräddfil, majonäs, bostongurka, lök och krassen.

Krydda med salt och peppar. Grovhacka haricotvertsen och skär potatisen i bitar.
Vänd ner potatisen och bönorna och rör runt.
Låt stå svalt en stund innan servering.
Servera med rökt makrill och kassler.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut