onsdag 2 juli 2014

Pappardelle med kyckling och champinjoner

Kvällens middag blev pasta med kyckling och champinjoner i en krämig sås.
Jag hade pappardelle pasta som är en bredare variant av en klassisk tagliatelle eller bandspagetti som det heter på svenska. Den känns lite lyxare än "vanlig" pasta.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
500 g pappardelle eller annan pasta
3 stora kycklingfiléer
200 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl grädde
4 dl mjölk
1 ½ dl riven parmesanost
½ tsk paprikapulver
1 tsk buljongpulver ( knorr i burk)
salt
peppar
maizenamjöl

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna i strimlor och skär champinjonerna i skivor. Riv parmesanosten. Koka pastan. Fräs kycklingen i smör och krydda med salt, peppar och pressa i vitlöksklyftan. Lägg i champinjonerna och fräs lite till. 
Häll i grädde, mjölk och 1 dl av den rivna osten. Lägg i paprika och buljongpulver.
Smaka ev av med mer salt och peppar.
Red av med maizena mjöl. Rör i pastan i såsen och strö resten av osten över pastan.
Servera en grönsallad till.



2 kommentarer :

Skriv ut