lördag 13 december 2014

Skumtomtefudge

Igår var jag på julgala med julbord och artister som bla Martin Stenmark, Brolle, Molly Sandén och Lisa Miskovsky.
Maten var väl inte bland de bästa julbord som jag har ätit, men uppträdandet och platserna som vi hade var jättebra. 
Ikväll blir det oxå fest, vi har 30 års jubileum på jobbet. 
Men innan det är dax att gå in i duschen, så kokade jag skumtomtefudge och här kommer receptet.

Ingredienser:
100 g skumtomtar
50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
100 g vit choklad

Gör så här:
Klipp skumtomtarna i små bitar. Blanda smör, socker och vispgrädde i en gryta.

Lägg i skumtomtarna.
Värm på svag värme tills allt är smält. Låt småputtra ytterligare i 10 min under omrörning.
Rör i chokladen. Vispa tills fudgen blir blank. Tag av grytan från värmen. 

Rör tills fudgen har svalnat av och blivit ljusare i färgen.
Häll upp den i en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm.

Låt fudgen stelna och skär den i bitar.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut