torsdag 22 januari 2015

Kasslergryta med paprika, lök och jalapeno

På mitt jobb är vi inne i vår största högsäsong och jag känner mig ganska trött och lite sliten när jag kommer hem.
Mat ska ändå lagas och då är det smidigt att laga en kasslergryta som snabbt tillagas medans pastan kokar.
Vad lagar du när tiden knappt räcker till?

Ingredienser:
700 g kassler
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl skivad jalapeno (inlagd på burk)
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 msk balsamvinäger
½ dl ketchup
1 tsk paprikapulver
ev lite salt
Red ev av med maizenamjöl.

Gör så här:
Skär kasslern i strimlor, löken och paprikan i bitar.
Fräs kasslern, paprikan, löken i smör i en gryta och pressa i vitlöken.
Låt det fräsa en stund. Lägg i jalapenon och häll i grädden, soyan, balsamvinägern och ketchupen. Krydda med paprikapulver och ev lite mer salt. Låt koka ihop.
Red ev av med maizenamjöl. Serveras med pasta.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut