söndag 4 januari 2015

Pastasoppa med kyckling och asiatisk touche

Idag bjöds det på soppa hemma hos oss. Jag hittade en påse med minipasta som såg ut som små blommor i affären och dom blev perfekta att lägga i soppan.

Ingredienser:
3 dl okokt minipasta
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
15 cm purjolök
1 schalottenlök
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
salt

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med salt och peppar.

Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.

Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, saft och skal från limen.

Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar. Smaka av soppan med salt.

Koka pastan i en separat gryta och lägg i den i soppan när den är klar.
Servera med vitlöksbröd.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut