måndag 16 februari 2015

Lingonbröd

Där jag bor är det sportlov denna veckan och barnen är lediga.
Melvin har spelat fotbollscup i dag och han var nöjd med sin dag och så klart sin fina medalj. 
Passade även på att baka bröd.
Bröd som inte ska jäsas eller knådas faller mig i smaken.
De går fort att baka och blir väldigt goda.
Denna gången smaksatte jag bröden med lingon. Jag bakade två limpor med receptet nedan är till ett bröd.

Ingredienser:
Till 1 limpa behöver du:
4 dl vetemjöl
1 dl linfrö
3 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 dl rårörda lingon
5 dl filmjölk
1 msk ljus sirap

Gör så här:
Blanda först alla torra ingredienser.
Tillsätt filmjölk, lingon och sirap. Rör runt till en smet och häll i en smord brödform.

Grädda i 200 g i ca en timme. Lägg ev över aluminiumfolie i slutet av gräddningen.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut