torsdag 5 mars 2015

Varm pastasallad med kycklingfilé och pesto

Imorgon är det äntligen fredag igen och det är min tur att bjuda på fika på jobbet.
Jag har bakat en Chokladfudgekaka med daim och receptet kommer att dyka upp på bloggen inom kort.
Men nu kommer receptet på en varm pastasallad med kycklingfilé och pesto.
Blir det någon sallad över så är den lika god kall.


Ingredienser:
Det här behövs till 6 personer:
Kycklingen:
1 kg kycklingfiléer
2 dl sweet chilisås
½ citron (skal och saft) 
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk salt
salt och grillkrydda till kycklingen när du bryner den

Pastan:
1 stor näve ruccolasallad
800 g pasta
1 ½ dl grön pesto

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. 
Blanda ihop sweet chilisås, olivolja, vitlök, citronskal och saft och krydda med salt och peppar.
Bryn kycklingen i en panna och krydda med salt och grillkrydda.
Lägg dem i en ugnssäker form och pensla på marinaden och stek mitt i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar.
Skär kycklingen i skivor och lägg tillbaka den i formen och rör runt den i marinaden.
Koka pastan och blanda i peston, ruccolasalladen och kycklingen.
Rör runt och servera.




2 kommentarer :

  1. Medelhavsgratäng med korv och chili con carne har jag lagat idag för att ta med till min dotter o hennes familj, tack det gick bra och provsmakning utföll till belåtenhet. Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad kul att du gillar mina recept. Ha en fortsatt trevlig helg!/ Linda

      Radera

Skriv ut