fredag 1 maj 2015

Panncotta med äppelkompott

Hade tänkt att jag skulle få en del gjort i trädgården idag, men regnet öser ner och det är kallt och ruggigt. Har ingen lust liksom. Istället har den här dagen blivit en riktig slappedag och det var nog precis det jag behövde.
När vi var hos min syster förra helgen så bjöds det på en pannacotta med äppelkompott.
En väldig bra kombination och läcker efterrätt och här kommer receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
5 dl grädde
1 vaniljstång
200 g vit choklad
3 gelatinblad

Äppelkompott:
2 äpplen
smör
socker
kanel

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp grädde, socker, vaniljstång och lägg i den vita chokladen. Rör tills den har smält.
Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen, lägg i dem och rör tills de har smält.
Häll upp i fina glas och ställ i kylen i minst 2 timmar.

Äppelkompott:
Skala och skär äpplena i bitar. Fräs dem i smör och smaka av med socker och kanel.

Lägg äppelkompotten över pannacottan innan serveringen.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut