måndag 14 september 2015

Helstekt fläskytterfilé



Vi bjöd ut min sambos mamma på middag igår och jag lagade en typisk söndagsmiddag.
Helstekt fläskytterfilé med sås, potatis, inlagd squash, kokt blomkål och svartvinbärsgelé.
Till efterrätt bakade jag en äppelkaka och receptet kommer jag att lägga ut under veckan.

Ingredienser:
1 fläskytterfilé
2-3 morötter
1 gul lök
7 katrinplommon
salt 
peppar
aromat

Sås:
skyn från köttet
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl grädde
ev lite vetemjöl utvispat med lite mjölk
soya
salt
peppar
aromat

Gör så här:
Bryn fläskytterfilén och krydda med salt, peppar och aromat.
Lägg i 2-3 st morötter som är skurna i stavar,
1 gul grovhackad lök och ca 7 grovhackade katrinplommon.

Låt dem bryna tillsammans med köttet i grytan.
Häll på vatten och låt puttra till köttet är riktigt mört.
Ta upp köttet och morötterna och håll det varmt i ugnen medan du gör såsen.
Vispa sönder katrinplommonen, löken och häll på 2,5 dl grädde och 2 dl mjölk.
Red såsen med lite vetemjöl, utblandat med mjölk.
Krydda med salt, peppar och aromat. Lägg i lite soya för färgens skull. Låt såsen koka ihop. Skär upp köttet i skivor innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut