söndag 27 september 2015

Skogsgryta med kycklingfilé och kantareller

Även idag har det varit underbart väder ute och tanken var att jag skulle fortsätta att röja i trädgården, men innebandy och andra sysslor prioterades istället.
Dagens middag gick i höstens tecken och jag lagade en skogsgryta med kycklingfilé och kantareller. 
Vill du inte laga till 8 personer så kan du halvera receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
1 kg kycklingfilé
150 g kantareller
1 gul lök
smör att steka i
1 dl lingonsylt
6 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk kinesisk soya
2 msk finhackad färsk timjan
3 msk kycklingfond
maizenamjöl
salt
peppar

Garnering:
lingon
timjan 

Gör så här:
Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och finhacka löken. Rensa och grovhacka kantarellerna. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ åt sidan medans du rör ihop ingredienserna till såsen.
Vispa ihop grädde, mjölk, kycklingfond, soya och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red av med maizenamjöl. Lägg över köttet tillsammans med löken och kantarellerna i grytan.
Låt koka i såsen till köttet är klar.
Smaka ev av med mer salt och peppar.
Garnera med lingon, färsk timjan och servera ris till.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut