tisdag 1 mars 2016

Gulaschsoppa

En mustig gulaschsoppa är både värmande och gott när det är kallt ute.
Servera soppan med en klick creme fraiche och hackad persilja.

Ingredienser:
1,2 kg nötkött i tärningar
5-6 potatisar
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk tomatpuré
2 gula lökar
1 röd paprika
1 ½ liter vatten
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
2 köttbuljongtärningar
1 msk mejram (torkad)
1 tsk kummin (mald)
salt

Tillbehör:
creme fraiche
persilja

Gör så här:
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Bryn köttet i smör i omgångar tills det får en fin färg. Krydda köttet med salt.
Tag upp köttet medans du fräser lök, vitlök och paprikan. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt tomatpuré, vatten, krossade tomater, buljongtärningar, paprikapulver, chilipeppar, mejram och kummin.
Låt sjuda under lock i ca 2 ½ till 3 timmar eller tills köttet är riktigt mört.
Så här långt kan du förbereda dagen före om du vill. 
Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg ner potatisen i grytan och sjud under lock tills potatisen är mjuk. Smaka ev av med mer salt.
Servera soppan med en klick creme fraiche och hackad persilja.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut